Terveelliset ja maukkaat pähkinäsekoitukset salaattiin ja jogurttiin

Terveelliset ja maukkaat pähkinäsekoitukset salaattiin ja jogurttiin

Kuivapaahdettujen, maustamattomien Nutisal-pähkinöiden valikoima laajenee huhtikuussa kahdella maukkaalla uutuudella: jogurttisekoituksella ja salaattisekoituksella. Nutisal-uutuudet eivät sisällä lisättyä öljyä, suolaa, sokeria tai lisäaineita. Kumpikin pähkinäsekoitus sisältää vähintään 50 % terveellistä pähkinää.

Kuivapaahto tuo pähkinöihin makua ja säilyttää terveelliset ominaisuudet
Uusien salaattiin ja jogurttiin sopivien pähkinäsekoitusten, kuten kaikkien Nutisal-pähkinöiden, herkullinen maku syntyy kuivapaahtamalla eli ilman öljyä. Näin saadaan rapeita pähkinöitä, joiden oma herkullinen ominaismaku pääsee oikeuksiinsa. Kuivapaahto säilyttää pähkinän omat, terveelliset rasvat.

Kuivapaahto on yli 500 vuotta vanha pähkinöiden valmistusmenetelmä. Perinteisesti pähkinät on paahdettu avotulella, mutta teollisesti ne paahdetaan yli 130 asteisessa paahtorummussa kaasuliekkien hehkussa. Kuivapaahtaminen antaa pähkinöille paremman rakenteen ja rapeuden. Valmistusmenetelmän tunnistaa suussa pähkinöiden syvemmästä mausta ja rapsakasta suutuntumasta.

– Nutisal-pähkinäsekoitukset on tuotu helpottamaan kiireistä arkea. Vastaavanlaisia tuotteita ei tällä hetkellä löydy markkinoilta. Pähkinäsekoitusten käyttötilanteet ovat loputtomat ja niitä voi käyttää salaatin ja jugurtin lisäksi vaikka puurossa, sosekeitossa tai ravitsevana välipalana, kertoo Cloettan tuoteryhmäpäällikkö Alexandra Rehnberg.

Pähkinä on sydänystävällinen superruoka
Pähkinät sisältävät luonnostaan paljon tyydyttämätöntä, pehmeää kasvirasvaa, joka sisältää runsaasti omega 3-rasvahappoja. Pähkinöissä on monia hyödyllisiä ravintoaineita, kuten kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita.
Nykykuluttaja arvostaa terveellisyyttä, hyvää ravintosisältöä ja helppoutta ruokavalintoja tehdessään. Lisäaineettomuus, suolattomuus, sokerittomuus ja vähärasvaisuus ovat myös tärkeitä valintakriteerejä.

Suomalaiset kuluttajat ovat löytäneet pähkinät proteiinilähteenä ja se näkyy kulutusluvuissa. Markkinoilla olevasta pähkinävalikoimasta maustamattomia pähkinöitä nautitaan eniten ja useimmin: 22 % prosenttia suomalaisista syö niitä jopa kerran viikossa. (Lähde:Taloustutkimus 2014, Pähkinöiden käyttö).

Tuotetiedot

Nutisal Salad Mix Beetroot, 120 g
Pähkinöitä 52 % (manteli, cashew, saksanpähkinä)
Siemeniä 45 % (auringonkukan- ja kurpitsansiemen)
Punajuurta 3 %
Ei lisättyä suolaa eikä sokeria, proteiinin lähde. Salaattisekoitus antaa täydellisen proteiinilisän vaikkapa vegaaneille sopivaan kasvissalaattiin. Hinta: 3,29 e

Nutisal Yogurt Mix Red Berries, 120 g
Pähkinöitä 50 % (manteli, cashew, saksanpähkinä, hasselpähkinä).
Siemeniä 25 % (auringonkukan- ja kurpitsansiemen)
Marjoja 25 % (kuivattuja karpaloita, mustikoita ja goji-marjoja)
Ei lisättyä suolaa eikä sokeria. Jogurttisekoitus on hyvänmakuinen proteiinilisä aamu- tai välipalajogurtin päällä nautittuna. Hinta: 3,29 e

Lisätietoja
Viestintäpäällikkö Marja Piironen, Cloetta Suomi Oy, p. 040 527 4485, marja.piironen@cloetta.fi

Irtokarkkien suosio jatkaa kasvua
Irtomakeisten suosio jatkaa edelleen kasvuaan koronan aiheuttaman notkahduksen jälkeen. Vahvat suosikkituotteet pitävät pintansa, vaikka uutuuksia kokeillaankin mielellään. Koko makeismarkkinan arvosta laskettuna irtomakeisten osuus on noin kymmenys.
Lehdistötiedotteet
Tuplan seikkailut jatkuvat – nyt Tupla-jäätelötuutit valloittavat jätskialtaan
Tupla-suklaapatukka on tarjolla jäätelöpurkkien lisäksi nyt myös jäätelötuutteina. Tupla-jäätelöt ovat yhdistelmä tuttua ja ainutlaatuista Tupla-suklaapatukan makua ja rakennetta sekä laadukasta kotimaista jäätelöä. Tuuttien makuina ovat suomalaisten suosikit suklaa ja vanilja.  
Lehdistötiedotteet
Cloettan lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi makeisten ja suklaan arvonlisäverokannan muuttamista koskevaksi lainsäädännöksi
Cloetta tukee täysin Elintarviketeollisuusliiton lausuntoa, joka tuo kattavasti esiin veromuutoksen epäkohdat ja haluaa lisäksi kiinnittää erityisesti huomiota esityksen mukaisen veromallin negatiivisiin terveysvaikutuksiin. Cloetta ehdottaa, että vähimmillään esitysluonnokseen tehdään muutos niin, että sokerittomien tuotteiden ja ksylitolituotteiden arvolisäverokantaa ei muuteta.
Lehdistötiedotteet